Liberecká BG Travel vyhlásila úpadek, v cizině má 265 klientů

05.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha/Liberec 5. července (ČTK) - Liberecká cestovní kancelář Marcela Pavelková BG Travel vyhlásila úpadek. V cizině má nyní 265 klientů, většina z nich je v Bulharsku. ČTK to dnes řekl mluvčí Asociace cestovních kanceláří ČR (ACK ČR) Jan Papež. Další stovky lidí mají u této kanceláře zakoupeny zájezdy.

Informaci o vyhlášení úpadku cestovní kancelář uveřejnila i na svých internetových stránkách. Uvedla zde, že důvodem jsou ekonomické problémy vzniklé nekorektním jednáním bulharských obchodních partnerů. Zároveň CK vyzvala klienty, aby se kvůli vypořádání škodní události obrátili na pojišťovnu Generali, u které je kancelář pojištěná proti úpadku.

Podle Papeže se BG Travel specializovala zejména na dovolené v Bulharsku. Přesný počet lidí, kteří mají u této cestovní kanceláře složené zálohy nebo zaplacené celé zájezdy, není momentálně známý. Určitě prý ale půjde řádově o stovky lidí. Cestovní kancelář měla obsazené čtyři až pět charterových letů v nejbližších termínech.

BG Travel je letos pátou cestovní kanceláří, která vyhlásila úpadek. Od začátku roku se do finančních potíží dostaly CK Asteri tour, CK Redgreentours a CK Filip. Čtvrtou cestovní kanceláří, která úpadek vyhlásila ve středu, je pražská cestovní kancelář CK Globaltour. Všech 186 klientů této kanceláře se stále nachází v Turecku. Pro jejich návrat do vlasti zajistí letadlo Česká podnikatelská pojišťovna, u které je kancelář pojištěná.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK