Problémy klientů zkrachovalé CK v Turecku slíbila vyřešit ČPP

05.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. července (ČTK) - Klienti zkrachovalé cestovní kanceláře CK Globaltour, která ve středu vyhlásila úpadek, mohou do konce pobytu v Turecku zůstat v původně objednaných hotelech. Úhradu peněz za ubytování za ně vyřeší pojišťovna. ČTK to dnes řekla Renata Čapková, mluvčí České podnikatelské pojišťovny, u které je kancelář pojištěná. Server Novinky.cz dnes napsal, že po některých z klientů Globaltouru požadovali turečtí zprostředkovatelé ubytování doplatek zhruba 300 eur.

"Všichni klienti mají možnost dokončit pobyt v hotelech," řekla ČTK Čapková. Turisté, kteří s Globaltourem cestovali, jsou ubytovaní celkem ve 12 hotelech. Potíže s úhradou za ubytování se vyskytly jen v jednom z nich. Podle Čapkové nyní zástupci pojišťovny a asistenční služby s vedením tohoto hotelu jednají.

Kromě úhrady chybějících peněz za ubytování turistů zařizuje ČPP i jejich návrat do Česka. Letadlo, které je má dopravit domů, by nyní mělo být již zaplaceno, podotkla Čapková.

CK Globaltour byla menší cestovní kanceláří, která se specializovala na prodej leteckých zájezdů do Turecka. Vlastníkem CK se základním jměním 200.000 korun je jedna fyzická osoba. V Turecku se nyní nachází jejích 186 klientů, dalších zhruba 250 lidí má u cestovní kanceláře zakoupené zájezdy, na které již patrně neodletí.

V Česku letos oznámilo úpadek pět cestovních kanceláří, Globaltour byla čtvrtou v pořadí. Poslední byla dnes liberecká BG Travel. Předtím kvůli finančním potížím skončily CK Asteri tour, CK Redgreentours a CK Filip.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK