Tvorba pracovních míst v soukromém sektoru USA předčila očekávání

05.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 5. července (ČTK) - Soukromí zaměstnavatelé ve Spojených státech v červnu vytvořili 176.000 nových pracovních míst. Oznámila to dnes organizace ADP. Výsledek překonal očekávání analytiků, kteří počítali se vznikem 105.000 míst.

ADP navíc opravila květnový přírůstek pracovních míst na 136.000 z původně ohlášených 133.000. "Je příjemným překvapením, že přijímání zaměstnanců v soukromém sektoru překonalo očekávání," řekl analytik Robbert van Batenburg z firmy Louis Capital Markets.

Konzultační společnosti Challenger, Gray & Christmas dnes uvedla, že plány na propouštění zaměstnanců ve Spojených státech v červnu klesly na nejnižší úroveň za více než rok.

Američtí zaměstnavatelé minulý měsíc ohlásili plány na propuštění 37.551 pracovníků. To představuje pokles o téměř 40 procent ve srovnání s květnovými plány na zrušení 61.887 pracovních míst.

Oficiální zprávu o červnovém vývoji trhu práce v USA, která bude zahrnovat soukromý i veřejný sektor, představí v pátek vláda. Analytici podle průzkumu agentury Reuters předpokládají, že míra nezaměstnanosti zůstala beze změny na květnových 8,2 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK