Koruna dál ztrácí, banky HSBC a Barclays doporučují prodej

18.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. září (ČTK) - Česká měna odpoledne rozšířila předchozí ztráty a dál oslabila vůči oběma hlavním světovým měnám, k dolaru se přiblížila k psychologické hranici 19 Kč/USD. Krátce po 14:00 koruna klesla na 24,81 Kč/EUR a 18,99 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online. Podle bank Barclays a HSBC je koruna "zralá" na prodej, uvedl server Patria.cz.

"Prodávejte korunu vůči euru s cílem 25,80 Kč/EUR," uvedl hlavní měnový stratég HSBC pro region Evropy, Středního východu a Afriky.

Také banka HSBC doporučuje prodej. "Věříme, že koruna bude padat kvůli možnosti zavedení proaktivní měnové a kurzové politiky, která domácí měnu oslabí," uvedl Murat Toprak stojící v čele divize strategie na měnových trzích regionu EMEA banky HSBC. Investorům doporučil, aby nakupovali eura proti koruně při kurzu 24,65 Kč/EUR s časově neurčeným cílem 25,80 Kč/EUR.

Podle serveru Patria.cz je společným jmenovatelem obou varování před dalším oslabováním české měny dnešní projev guvernéra ČNB Miroslava Singera. "Ten nahrál investorům sázejícím na další uvolnění české měnové politiky. Jeho dnešní komentáře otevírají prostor pro neortodoxní nástroje měnové politiky," stojí v dnešní zprávě pro klienty Barclays s doporučením prodávat českou měnu proti rumunskému lei a izraelskému šekelu.

Euro k dolaru se krátce po 14:00 obchodovalo na 1,3055 USD/EUR.

jap vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK