Koruna po úterním propadu stagnuje k euru i dolaru

19.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Koruna dnes dopoledne po úterním propadu stagnuje k oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:20 se obchodovala vůči euru o dva haléře níže na 24,87 Kč/EUR a k dolaru stála na úterních 19,04 Kč/USD, vyplývá z údajů servere Patria Online. K úternímu oslabení koruny podle analytiků přispěly výroky guvernéra ČNB Miroslava Singera, který nahrál investorům sázejícím na další uvolnění české měnové politiky.

 

"Oslabování koruny se zastavilo na 24,87 za euro a na této úrovni se česká měna pohybuje i během dnešního dopoledne," uvedl Tomáš Vlk z Patria Finance. Podle něj může ještě doznívat negativní vliv domácích zpráv, na druhé straně se ale zlepšily vnější podmínky.

Akciové trhy v Evropě přidávají a eurodolar se po poklesu stabilizoval na 1,3065 USD/EUR. Podporou pro trhy bylo podle Vlka zapojení japonské centrální banky do dalšího kola kvantitativního uvolňování (QE) navýšením nákupů aktiv o deset bilionů jenů. V dnešním kalendáři jsou pouze data z amerického realitního trhu, která nemají příliš velký potenciál ovlivnit trh, dodal Vlk.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK