Soud nezrušil dočasný zákaz prodeje tabletů Samsungu v USA

19.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San José 19. září (ČTK) - Kalifornský federální soud ponechal v platnosti předběžný zákaz prodeje tabletů Galaxy Tab 10.1 korejské společnosti Samsung Eletronics na americkém trhu. Zákaz uvalený v červnu v rámci patentového soudního sporu s americkou společností Apple nemůže být z procesních důvodů zrušen, přestože porota minulý měsíc rozhodla, že Samsung svými tablety patentová práva Applu neporušil.

Soudkyně Lucy Kohová podle webu Courthouse News Sevrice v pondělí uvedla, že odvolání k vyšší instanci, které Samsung podal proti červnovému zákazu prodeje, "dočasně zbavuje tento soud pravomoci toto předběžné opatření zrušit". Kohová zrušila slyšení v této věci naplánované na 20. září a nové datum nestanovila. Další slyšení ve sporu je v San José na programu 6. prosince, kdy bude soudkyně zvažovat žádost Applu o trvalý zákaz prodeje osmi modelů chytrých telefonů Samsungu.

Apple v srpnu vyhrál jeden z klíčových sporů, když porota federálního soudu v San José rozhodla, že Samsung okopíroval ve svých telefonech řady Galaxy některé hlavní prvky přístrojů iPhone. Samsung dostal nařízeno zaplatit odškodné 1,05 miliardy dolarů (asi 20 miliard Kč).

Apple a Samsung spolu vedou řadu patentových sporů, jimiž se zabývají soudy ve zhruba deseti zemích světa. Firmy soupeří o podíl na rychle rostoucím trhu smartphonů a dalších bezdrátových zařízení, která využívají operační systém.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK