Počet nezaměstnaných ve Francii přesáhl tři miliony

26.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 26. září (ČTK) - Počet nezaměstnaných ve Francii v srpnu překročil psychologicky důležitou hranici tří milionů osob a stoupl již šestnáctý měsíc za sebou. Vyplývá to podle agentury Reuters z dnešních údajů francouzského ministerstva práce.

Počet registrovaných lidí bez práce minulý měsíc stoupl o 23.900 na 3,011 milionu. Dostal se tak na nejvyšší úroveň od června 1999. Údaje jsou nepříznivou zprávou pro francouzského prezidenta Françoise Hollandea, který slíbil snížení nezaměstnanosti.

Plány na snižování počtu pracovních míst již ohlásila řada francouzských podniků, včetně maloobchodního gigantu Carrefour či automobilky PSA Peugeot Citroën.

Francouzská ekonomika ve druhém čtvrtletí pokračovala ve stagnaci. Hrubý domácí produkt se ve srovnání s předchozími třemi měsíci již třetí čtvrtletí za sebou nezměnil.

Francouzská centrální banka tento měsíc předpověděla, že ve třetím čtvrtletí ekonomika klesne o 0,1 procenta. Francouzská vláda počítá v celém letošním roce s růstem ekonomiky o 0,3 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK