Novou nabídku na koupi MobilKomu podal bývalý šéf Tomáš Budník

02.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. října (ČTK) - Do jednání o prodeji operátora MobilKom, který provozuje mobilní síť U:fon, vstoupil bývalý generální ředitel společnosti Tomáš Budník. Jeho firma Ultranet nabídla 20 milionů Kč. O nabídce má dnes rozhodovat věřitelský výbor MobilKomu. Vyplývá to z informací dvou důvěryhodných zdrojů.

Největším favoritem na nového vlastníka MobilKomu byla dosud společnost Air - Telecom, která svou původní nabídku 25 milionů korun, se kterou vyhrála výběrové řízení, snížila na 14 milionů Kč. Důvodem měly být dodatečné investice, o kterých firma nevěděla. Minulý týden Air - Telecom částku znovu zvýšil, a to na 21 milionů Kč. Věřitelé se podle informací ČTK ale v současnosti více přiklání k Budníkově nabídce.

Vstup Ultranetu do jednání se Air - Telecomu nelíbí. Budník jako bývalý generální ředitel a člen představenstva měl podle zástupců Air - Telecomu přístup k interním informacím a všem důležitým datům týkajících se Mobilkomu a nabídku podal nestandardním způsobem za podivných okolností. "Tímto postupem se společnost Air - Telecom cítí dotčena, jelikož vynaložila nemalé prostředky na celou akvizici," uvedla Erika Majgotová z Air Telecomu.

Prodejem se má MobilKom zbavit insolvenčního řízení kvůli vysokým závazkům z minulosti a dál pokračovat v nabídce služeb. Celkové závazky byly 2,15 miliardy Kč, největší představoval úvěr od China Development Bank.

U:fon má v současnosti kolem 114.000 zákazníků, což je o 10.000 méně než na začátku roku. Poskytuje jim rychlý mobilní internet a hlasové služby v síti CDMA. Nové klienty začal v červnu lákat nabídkou mobilního volání do všech sítí za korunu, což zatím nemá v Česku obdoby.

Vlastníkem MobilKomu je společnost Divenno Holdings, která ovládá například Dial Telecom. MobilKom získala od finanční skupiny Penta. Ta do rozjezdu operátora v předchozích letech investovala nejméně 1,5 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK