Pražská burza umazala dopolední ztráty a posílila díky bankám

03.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. října (ČTK) - Pražská burza umazala dopolední ztráty a posílila. Závěrečný hlavní index PX stoupl o 0,34 procenta na 963,71 bodu, a to hlavně díky růstu akcií bank. Nejvíce posílily cenné papíry developera Orco a nedařilo se naopak mimo jiné akciím elektrárenské společnosti ČEZ. Vyplývá to z výsledků burzy.

Akcie Orka dnes vyskočily o 6,18 procenta na 45,21 koruny a podle Miroslava Adamkoviče z Komerční banky tak uzavřely nejvýše od uvedení první zářijové emise akcií na trh.

Akcie Erste Group Bank stouply o 1,32 procenta na 438,50 koruny a akcie Komerční banky získaly 0,30 procenta na 3981 korun.

Český rozhlas s odvoláním na pracovníky Zásobovací agentury Euratom v Lucemburku vyvrátil dnešní informaci deníku E15, že by Česko mělo v EU čelit novému pokusu o odstavení Dukovan kvůli používání ruského paliva. Titul však uzavíral obchodování slabší o 0,41 procenta na 728 koruny.

Nejvíce dnes oslabil technologický titul KIT digital, a to o 2,09 procenta na 56,30 koruny.

"Evropské indexy dnes zůstávají bez větších změn. Jedinou výjimkou je španělský IBEX, který oslabuje o více než půl procenta. Právě ze Španělska přišla zpráva, že země nehodlá v nejbližší době požádat o záchranný balíček od zbytku eurozóny, což většina investorů považuje za negativní zprávu. Dopad tohoto rozhodnutí však zmírnila nadějná data o vývoji americké zaměstnanosti a také maloobchodní tržby v eurozóně," dodal Adamkovič.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK