Japonský operátor Softbank chce převzít většinu ve Sprint Nextel

11.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 11. října (ČTK) - Společnost Softbank, což je třetí největší mobilní operátor v Japonsku, se chystá převzít většinový podíl v americkém rivalovi Sprint Nextel. S odkazem na informované zdroje to uvedla televizní stanice NHK a některá další média. Za více než dvoutřetinový podíl je Softbank ochotna zaplatit více než bilion jenů (téměř 248 miliard Kč).

Pokud se Japonci s Američany dohodnou, zajistí si Softbank plánovanou expanzi do zahraničí. Získá také levnější přístup ke smartphonům. Nabízená cena by vůči ceně na burze podle agentury Reuters představovala prémii asi 27 procent.

Softbank nechtěla informace zdrojů komentovat a pouze uvedla, že jde o spekulace. "My jsme nic neoznámili a spekulace nekomentujeme," uvedl japonský operátor. Informace se objevily v době, kdy je v Severní Americe brzy ráno, stanovisko americké firmy tedy nebylo k dispozici.

Tržní hodnota společnosti Sprint Nextel se podle středečních cen na burze pohybovala kolem 15,1 miliardy dolarů (asi 292,6 miliardy Kč). Firma je třetím největším mobilním operátorem v USA a na konci června měla více než 56 milionů uživatelů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK