Koruna se dopoledne obchodovala bez výraznějších změn

12.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. října (ČTK) - Česká měna se dnes dopoledne vůči oběma hlavním světovým měnám obchodovala bez výraznějších změn. Kolem 10:30 k euru proti čtvrtku oslabila o dva haléře na 24,91 Kč/EUR. Vůči dolaru naopak o tři haléře zpevnila, stála na 19,20 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika společnosti Akcenta Miroslava Nováka chybí impulzy, na které by koruna mohla reagovat. Z týdenního nadhledu koruna ve skutečnosti stagnuje, když výraznějšímu posílení brání verbální intervence ze strany čelních představitelů České národní banky.

Čtvrteční posílení stihla koruna ještě v závěru obchodování korigovat, uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. "Růst eurodolaru zatím nenašel odezvu, zřejmě i proto, že na druhou stranu západoevropské akciové indexy vesměs mírně ztrácejí. Z domova tentokrát žádné zajímavé zprávy nemáme," dodal.

Martin Prokop z Next Finance míní, že bez nových domácích dat si koruna bude všímat nálady na trzích. Ta je opatrně optimistická, což vytváří prostor pro mírné ranní posílení.

Euro se vůči dolaru od čtvrtka drželo zhruba na 1,2930 USD/EUR, dnes kolem 10:30 zpevnilo na 1,2970 USD/EUR. "Za tímto růstem nevidíme žádné nové zprávy," dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK