Americká CNH odmítla fúzi s italskou firmou Fiat Industrial

15.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Milán 15. října (ČTK) - Americký výrobce zemědělských a stavebních zařízení CNH odmítl podmínky navrhované fúze s italským producentem nákladních vozů Fiat Industrial. Oznámily to dnes firmy.

Fiat Industrial již v CNH vlastní většinový podíl. Úplným spojením podniků měla vzniknout globální skupina zaměřená na výrobu těžkých průmyslových strojů.

"Jednomyslně jsme dospěli k závěru, že tento návrh je neadekvátní a nebyl by v nejlepším zájmu CNH a jejích akcionářů," uvedla americká společnost. Firma Fiat Industrial nicméně oznámila, že bude o úplné spojení podniků nadále usilovat. Dodala, že požádala poradce, aby prozkoumali, zda by bylo možné během několika týdnů dohodnout se CNH nové podmínky.

CNH prodává zemědělské a stavební stroje pod značkami Case a New Holland ve 170 zemích. Fiat Industrial vyrábí například nákladní auta a autobusy pod značkou Iveco.

Společnost Fiat Industrial se v loňském roce oddělila od výrobce osobních aut Fiat SpA. Tomu patří automobilové značky Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Ferrari či Maserati.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK