Skupina PPF prodává svůj podíl v Sazce firmě KKCG

15.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. října (ČTK) - Skupina PPF prodává svůj poloviční podíl v loterijní společnosti Sazka firmě KKCG, která tak Sazku zcela ovládne. Oznámily to dnes obě skupiny. Cenu transakce žádná ze stran nezveřejnila. Dokončení obchodu ještě musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Sazka se loni dostala kvůli vysokým dluhům do insolvence a následně do konkurzu. Její loterijní byznys pak v listopadu 2011 získaly skupiny PPF a KKCG, které vlastnily Sazku sázkovou kancelář stejným dílem.

"Z pohledu PPF jde o správné investiční rozhodnutí. Během jednoho roku se nám podařilo obnovit důvěru v Sazku, která dnes opět ovládá více než 90 procent loterijního trhu, a podíl PPF tak velmi dobře zhodnotit," uvedl investiční ředitel a člen vrcholového vedení PPF Martin Štefunko.

Pro Sazku nyní podle KKCG nastává po stabilizaci čas na expanzi. "Sazka pro nás představuje velmi silnou platformu pro dlouhodobý rozvoj nejen v oblasti loterií, ale i pro další retailové byznysy na českém trhu," sdělil manažer a člen představenstva KKCG Pavel Šaroch.

PPF i KKCG se prostřednictvím dluhů Sazky dostaly také k pohledávkám vůči společnosti Bestsport, majitele pražské O2 areny. Na spolupráci obou skupin na reorganizaci Bestsportu se podle prohlášení KKCG nic nemění.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK