MPO chce větší vliv na veřejné zakázky, trh za stovky miliard Kč

15.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. října (ČTK) - Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) chce získat větší vliv na oblast veřejných zakázek, hlavně na přípravu zákonů a vyhlášek. Na dotaz ČTK to dnes řekl náměstek ministra průmyslu a obchodu Jiří Jirka. Veřejné zakázky má nyní na starosti ministerstvo pro místní rozvoj (MMR). Objem tuzemského trhu veřejných zakázek činil loni asi 500 miliard korun.

"V současné době by zřejmě stálo za to usilovat o to, aby MPO bylo spolupředkladatelem další legislativy v oblasti veřejných zakázek, to je aby mělo větší vliv na konečnou podobu těchto předpisů zejména z pohledu ekonomického a z pohledu hodnocení dopadů na administrativní náročnost celého procesu," uvedl náměstek ministra Martina Kuby. Mluvčí MMR Jana Jabůrková vyjádření MPO nekomentovala.

Výrazem větší aktivity Kubova úřadu na poli veřejných zakázek byla také dnešní konference, na níž MPO oficiálně představilo iniciativu s názvem Fórum Veřejné zakázky kvalitně. Ministerstvo průmyslu se v ní spojilo s Komorou administrátorů veřejných zakázek sdružující vlivné právníky v čele s Robertem Perglem. Cílem fóra je mimo jiné ovlivnit nový zákon o veřejných zakázkách, který bude muset Česko připravit kvůli chystané změně evropských směrnic.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK