Tržby Danone stouply o desetinu navzdory problémům v Evropě

17.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 17. října (ČTK) - Francouzský potravinářský gigant Danone zvýšil ve třetím čtvrtletí tržby téměř o desetinu na 5,3 miliardy eur (131 miliard Kč) díky silnému růstu v Asii. Oznámila to dnes firma. Upozornila však, že podnikatelské podmínky na jihu Evropy, zejména v Itálii a Španělsku, se nadále zhoršují.

Tržby společnosti v Evropě ve čtvrtletí stagnovaly, zatímco v Asii stouply o 28 procent. "V příštích měsících neočekáváme změny trendů. Podmínky zůstávají příznivé všude kromě Evropy," uvedl generální ředitel podniku Pierre-Andre Terisse.

Danone je největším výrobcem jogurtů na světě. Firma nabízí například jogurty Activia a jogurtové nápoje Actimel. Mezi její hlavní konkurenty patří švýcarská společnost Nestlé, která je největší potravinářskou skupinou na světě.

Na český trh Danone vstoupila v roce 1990. Navázala tehdy spolupráci s benešovskou mlékárnou, kde začala následně vyrábět jogurty. V roce 1991 v Benešově založila společnost s ručením omezením a o tři roky později se transformovala na akciovou společnost. V závěru loňského roku zaměstnávala v Česku 341 lidí.

pmh jw

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK