Akcie v USA se dopoledne vyvíjely smíšeně

17.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. října (ČTK) - Americké akcie se dopoledne vydaly oběma směry. Vzhůru táhla trh zpráva z trhu s bydlením, hlavní index však stáhly dolů slabé výsledky hospodaření firem Intel a IBM.

V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones klesl o 0,1 procenta na 13.545 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl o 0,4 procenta na 1460 bodů a index technologického trhu Nasdaq o 0,3 procenta na 3109 bodů.

Nově zahájená výstavba domů ve Spojených státech podle dnešní zprávy amerického ministerstva obchodu v září stoupla o 15 procent a vyšplhala se na nejvyšší úroveň za více než čtyři roky. Počet nových stavebních povolení, který je považován za dobrý ukazatel budoucí stavební aktivity, se zvýšil téměř o 12 procent. Zpráva je dalším potvrzením oživení trhu s bydlením a pomohla vzhůru akciím stavitelů domů.

Tržby počítačové firmy IBM byly ve třetím čtvrtletí nižší, než se čekalo. Výrobce čipů Intel pak varoval, že prodej osobních počítačů zůstane i ve čtvrtém čtvrtletí slabý, což ohrožuje vývoj jeho příjmů, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK