Americké akcie se po úterním propadu stabilizovaly

24.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 24. října (ČTK) - Americké akcie se po úterním prudkém poklesu stabilizovaly a v první polovině dneška se pohybovaly hlavní indexy Wall Street mírnými tempy oběma směry. Úlevu po výprodeji přinesly na trh nové ekonomické údaje z Číny a výsledky společnosti Boeing.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) posílil o 0,1 procenta na 13.115 bodů a oživil z úterního propadu o 1,8 procenta, který byl nejhlubší za čtyři měsíce. Širší index Standard & Poor's 500 byl prakticky beze změny na 1413 bodech. Index technologického trhu Nasdaq oslabil o 0,2 procenta na 2985 bodů.

Akcie podpořila čísla z Číny. Pokles aktivity v čínském průmyslu se v říjnu zmírnil a index nákupních manažerů se dostal nejvýše za poslední tři měsíce. Indexy nových zakázek a výroby se vyšplhaly na několikaměsíční maxima.

Akcie Boeingu dopoledne posílily o téměř dvě procenta. Společnost dnes vykázala příznivé výsledky a zvýšila výhled pro celý letošní rok.

O pět procent vzrostly akcie chemického gigantu Dow Chemical v reakci na firemní plány propouštění a uzavírání továren. Facebook vyskočil o 22 procent, protože trh ocenil výrazný růst jeho reklamních příjmů z mobilních přístrojů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK