PPF bance stoupl letos čistý zisk o 148 pct na 950 mil. Kč

25.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PPF banka zvýšila za tři čtvrtletí čistý zisk meziročně o 148 procent na 950 milionů korun. Bilanční suma banky stoupla o 30 procent na 93,3 miliardy korun. Banka o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

 

"Dosažený čistý zisk překonává jeho dosavadní roční hodnoty za celou dobu existence banky," uvedl generální ředitel banky Petr Milev.

Situace v domácí i světové ekonomice je podle Mileva nadále složitá, a proto i do budoucna banka musí být obezřetná. "Růst bilanční sumy ovlivňují krátkodobé likvidní prostředky akcionářů, které se ke konci roku mohou snížit," dodal.

Objem úvěrů poskytnutých klientům koncem září vzrostl meziročně o 35 procent na 25,6 miliardy korun. Objem klasifikovaných úvěrů se snížil na necelé procento. Zisk z finančních operací činil 353 milionů korun, což představuje meziroční nárůst o 646 milionů.

PPF banka je součástí mezinárodní investiční skupiny PPF. Držitelem 92,96 procenta akcií banky je PPF Group N.V., podíl 6,7 procenta drží hlavní město Praha. Skupina PPF je jednou z největších investičních a finančních skupin v regionu střední a východní Evropy.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK