Deutsche Bank zvýšila ve čtvrtletí hrubý zisk o pětinu

30.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 30. října (ČTK) - Německá bankovní skupina Deutsche Bank ve třetím čtvrtletí zvýšila hrubý zisk o 20 procent na 1,1 miliardy eur (27,5 miliardy Kč) díky růstu v investičním bankovnictví. Oznámila to dnes firma. Upozornila však, že makroekonomické podmínky zůstávají nejisté.

Noví šéfové Deutsche Bank minulý měsíc předložili plán snížení nákladů, omezení rizikových investic a manažerských bonusů. Největší německý bankovní ústav se tím přizpůsobuje nové situaci, kterou charakterizuje zpřísněná regulace, nepříznivé ekonomické podmínky v Evropě i ve světě a nevraživost veřejnosti k příliš vysokým odměnám bankéřů.

Deutsche Bank již dříve připustila, že její náklady jsou příliš vysoké a oznámila první úsporné kroky, včetně zrušení 1900 pracovních míst. Dnes uvedla, že toto rušení se bude nakonec týkat téměř 2000 míst.

Náklady snižují banky po celé Evropě, aby se vyrovnaly s ekonomickým útlumem a přitvrzenou regulací, která je důsledkem finanční krize z let 2007 a 2008. Největší švýcarská banka UBS dnes představila plán na zrušení 10.000 pracovních míst.

Deutsche Bank má do března příštího roku v plánu prodat aktiva za 45 miliard eur a odepsat investice za čtyři miliardy eur. Celkově se chce zbavit rizikových aktiv za 125 miliard eur, které převede do oddělené divize a odtud je bude prodávat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK