Daimler v říjnu prodal rekordní počet luxusních vozů Mercedes

06.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Stuttgart 6. listopadu (ČTK) - Německý automobilový koncern Daimler v říjnu meziročně zvýšil prodej svých luxusních automobilů Mercedes-Benz o šest procent na rekordních 109.632 vozů. Oznámila to dnes firma. Od začátku roku tak prodej stoupl o více než pět procent na rovněž rekordních 1,07 milionu vozů.

Společnost potvrdila, že počítá s rekordním prodejem také v celém letošním roce. Firma však podle agentury Reuters nadále výrazně zaostává za domácími konkurenty BMW a Audi, kteří těží z rychlého růstu v Číně. Prodej mercedesů na čínském trhu v říjnu naopak klesl o téměř čtyři procenta na necelých 16.000 vozů.

Daimler nicméně doufá, že jeho prodej v Číně podpoří nové modely. Firma rovněž upozornila, že silně roste v západní Evropě, zejména v Británii a Francii.

Německý časopis Manager Magazin v lednu uvedl, že Daimler plánuje do roku 2020 více než zdvojnásobit prodej luxusních vozů Mercedes na 2,7 milionu aut ročně. Generální ředitel Daimleru Dieter Zetsche již loni v září upozornil, že automobilka hodlá do roku 2020 předstihnout v prodeji domácí konkurenty BMW a Audi, a stát se tak jedničkou na světovém trhu s luxusními automobily.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK