Fortuna přijala sázky za 8,48 mld.Kč, meziročně o 10,7 pct více

08.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. listopadu (ČTK) - Sázková společnost Fortuna Entertainment Group během prvních devíti měsíců letošního roku přijala sázky za 334,1 milionu eur (8,48 miliardy Kč), což je meziroční růst o 10,7 procenta. Zisk před úroky, daní a odpisy (EBITDA) skupiny klesl o 6,2 procenta na 13,3 milionu eur (337,8 milionu Kč). Hrubé výhry vzrostly o deset procent na 78 milionů eur (1,98 miliardy Kč). Vyplývá to předběžných neauditovaných výsledků, které dnes Fortuna oznámila.

"Dvouciferného růstu přijatých sázek na úrovni skupiny a výrazného jednociferného růstu přijatých sázek ve sportovním sázení jsme dosáhli především úspěšným rozvojem on-line sázení na všech trzích včetně nového regulovaného kurzového sázení po internetu v Polsku,“ uvedl předseda představenstva společnosti Wilf Walsh.

Celková EBITDA klesla kvůli vyššímu zdanění v ČR zavedenému od počátku roku a také kvůli nákladům spojeným s loterijním projektem. EBITDA z kurzového sázení dosáhla během prvních devíti měsíců 16,8 milionu eur (426,7 milionu Kč), což je meziroční osmiprocentní pokles. "EBITDA z loterijní činnosti byla záporná -3,5 milionu eur (-88,9 milionu Kč), a to především kvůli nákladům na marketing a na další rozvoj distribuční sítě," uvedla Fortuna. Celkové výnosy společnosti v prvních devíti měsících byly 67,6 milionu eur (1,71 miliardy Kč), o 8,3 procenta více než loni.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK