Automobilka BMW v listopadu zvýšila prodej o pětinu

07.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mnichov 7. prosince (ČTK) - Německá automobilka BMW v listopadu zvýšila prodej zhruba o pětinu na více než 170.000 vozů. Oznámil to dnes finanční ředitel podniku Friedrich Eichiner. Nevyloučil však, že firma v příštím roce vykáže pokles zisku.

V období od ledna do listopadu prodej dosáhl více než 1,66 milionu vozů. Firma je tak na cestě k překonání rekordního celoročního prodeje 1,67 milionu vozů z loňského roku. S růstem prodeje počítá automobilka také v příštím roce, napsala agentura Reuters.

BMW je největším výrobcem luxusních automobilů na světě. Společnost minulý měsíc oznámila, že ve třetím čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 16 procent na 1,3 miliardy eur (téměř 33 miliard Kč) díky silné poptávce na čínském trhu. Čtvrtletní tržby stouply o 14 procent na rekordních 18,8 miliardy eur.

V březnu firma uvedla, že hodlá dosáhnout celoročního prodeje přes dva miliony vozů v roce 2016, tedy o čtyři roky dříve, než původně plánovala. Dodala, že si chce nadále udržet náskok před domácími konkurenty Audi a Daimler.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK