V Pardubicích zkolaboval centrální registr vozidel

13.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Pardubice 13. prosince (ČTK) - Napojení centrálního registru vozidel na základní registry ochromilo v některých městech Pardubického kraje činnost úřadů. V Pardubicích systém zkolaboval. V Chrudimi jej sice zcela vypnout nemuseli, ale prakticky se zastavil, zjistila ČTK.

Na pardubické evidenci vozidel úředníci ráno spustili nově propojené registry, kvůli pomalé činnosti se ale záhy vrátili k původnímu systému. "Vrátili jsme se do července, kdy se uváděl do provozu nový registr vozidel. Během další půl hodiny ale systém spadl a je nefunkční," řekl ČTK vedoucí odboru dopravy pardubické radnice Vladimír Bakajsa.

Jen o málo lepší je situace v Chrudimi. "Od rána je to stále horší, teď už musíme čekat, s registrem se skoro nedá pracovat. Nechce se rozběhnout, strašně dlouho trvá, než se něco nahraje a také se stane, že se nahraje chyba," popsala fungování softwaru po propojení registrů vedoucí oddělení evidence motorových vozidel Městského úřadu v Chrudimi Jana Marková. Úředníci zrušili vyvolávací systém, který určoval pořadí žadatelů, lidé z úřadu většinou rezignovaně odešli.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK