Systém registru vozidel v Brně dnes dopoledne přestal fungovat

13.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 13. prosince (ČTK) - Registr vozidel v Brně od dnešních 9:15 nefunguje. Systém základního registru technici v noci napojili na centrální registr vozidel, po příchodu prvních klientů však přestal pracovat, informoval ČTK tajemník brněnského magistrátu Pavel Loutocký. Kdy bude systém znovu zprovozněn, tajemník nedokázal odhadnout.

"Během noci se registr napojil na centrální systém a fungoval bez problémů, dokud nepřicházeli lidé. Po zahájení úředních hodin se postupně zpomaloval a zhruba v 9:15 přestal fungovat úplně," uvedl Loutocký. Úředníci podle něj nyní opět dočasně pracují ve starém systému a odbavují klienty. Přechody mezi systémy jsou ale pomalé a podaří se zřejmě obsloužit méně lidí než obvyklé.

Nový registr vozidel spustilo ministerstvo dopravy v červenci a od začátku ho provázejí potíže. První týdny po zavedení měl systém časté výpadky a vznikaly prodlevy při obsluze klientů. Postupem času se registr stabilizoval, stále byl ale pomalejší než předešlý. V Brně úředníci obsloužili zhruba 300 lidí denně, což je o 100 zákazníků méně než za starého systému registru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK