Registr vozidel v Praze zkolaboval, problémy jsou i jinde v ČR

13.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. prosince (ČTK) - Centrální registr vozidel v Praze dnes dopoledne zkolaboval. Není možné vyřizovat agendu vozidel, uvedl v tiskové zprávě magistrát hlavního města. Úřad proto proto vyzval žadatele, aby návštěvu registračních míst odložili. Kromě Prahy se centrální registr zhroutil například v Pardubicích, Karviné, v Kladně a Brně. Na řadě jiných míst je neúměrně pomalý.

"Žádáme veřejnost, aby posečkala se svými žádostmi až do odvolání, neboť pracoviště pražského registru vozidel byla nucena zastavit výdej čísel a není možné odbavovat občany," uvedla mluvčí magistrátu Tereza Králová. Systém v Praze fungoval od sedmi hodin, kdy jednotlivá pracoviště v hlavním městě otevírají. Po osmé hodině se ale k systému začaly připojovat i menší obce a systém se zahltil, po deváté hodině se zhroutil.

Správu registru vozidel převzalo ministerstvo dopravy od vnitra letos 9. července. Po zhruba hodině provozu nový systém selhal a od té doby se potýká s problémy. Software pro nový registr stál 37 milionů korun, dalších 32,4 milionu korun má ministerstvo dopravy zaplatit za provoz registru. Strana LIDEM oficiálně kvůli přetrvávajícím potížím s registrem vyzvala k odchodu svého ministra Pavla Dobeše (LIDEM), který také začátkem prosince ze své funkce odstoupil.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK