WSJ: Barclays zruší až 2000 míst v investičním bankovnictví

13.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 13. prosince (ČTK) - Britský finanční ústav Barclays zruší až 2000 pracovních míst v divizi investičního bankovnictví. Informuje o tom server ekonomického listu The Wall Street Journal (WSJ), podle jehož zdrojů se rušení míst bude zřejmě týkat Asie a kontinentální Evropy, tedy nikoli samotné Velké Británie.

Krok, k němuž se banka chystá, je součástí širší restrukturalizace banky. Server napsal, že management banky doporučuje zrušit 1000 až 2000 míst, konkrétní kroky ale asi přijme až začátkem příštího roku. V každém případě je prý v zájmu managementu chránit silnou pozici, kterou má banka v Británii a Spojených státech.

Analytici banky Goldman Sachs předpokládají, že Barclays by mohla snížit počet zaměstnanců investičního bankovnictví asi o 15 procent. Vzhledem k tomu, že v této součásti banky je zhruba 23.300 lidí, počet rušených míst by se mohl vyšplhat až na 3500.

Strategii banky nyní přehodnocuje její nový generální ředitel Antony Jenkins, který se vedení banky ujal v srpnu. Barclays odmítla informace ve WSJ komentovat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK