Čtyři zadržení zaměstnanci Deutsche Bank zůstanou ve vazbě

13.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 13. prosince (ČTK) - Čtyři z pěti zadržených zaměstnanců největší německé banky Deutsche Bank zůstanou ve vazbě. Rozhodla o tom německá prokuratura. Jeden zaměstnanec mohl vazební věznici opustit kvůli zdravotním problémům. Všech pět je podezřelých z praní špinavých peněz a krácení daní při obchodování s emisními povolenkami, zadrženi byli po středeční rozsáhlé razii v centrále banky.

Zatím není jasné, zda razie v Deutsche Bank přinese nějaké nové důkazy. "Potrvá to měsíce. K probíhajícímu vyšetřování se nemohu vyjadřovat," řekl frankfurtský prokurátor Günter Wittig. Razie se zúčastnilo na 500 daňových inspektorů, policistů a prokurátorů.

Vyšetřování se zaměřuje hlavně na daňové úniky v souvislosti se zmíněným obchodováním s emisními povolenkami. Kvůli podezření na nesrovnalosti bylo nutné přepočítat výsledky hospodaření Deutsche Bank za rok 2009. Banka uvedla, že tento krok sama navrhla. S úřady se ale prý neshodla v tom, zda nápravu učinila včas.

Prokuratura ve středu oznámila, že vyšetřuje 25 zaměstnanců Deutsche Bank, u nichž má podezření na závažné daňové úniky, praní špinavých peněz a maření vyšetřování. Vedle centrály Deutsche Bank ve Frankfurtu úředníci prohledávali i kanceláře banky v Berlíně a Düsseldorfu.

Prokurátory zajímá i jeden ze šéfů Deutsche Bank Jürgen Fitschen a finanční ředitel Stefan Krause. Banka má od loňska dva šéfy, tím druhým je Anšu Džain.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK