VOP CZ propustí všech 120 zaměstnanců šternberských opraven

21.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Šternberk (Olomoucko) 21. prosince (ČTK) - Státní podnik VOP CZ v lednu rozdá výpovědi všem 120 zaměstnancům vojenských opraven ve Šternberku na Olomoucku. Důvodem je chystaný prodej tohoto závodu, který by měl být dokončen na začátku příštího roku. ČTK to dnes řekl ředitel VOP CZ Adolf Veřmiřovský. Státní podnik VOP CZ nyní ve Šternberku, Novém Jičíně, Slavičíně, Vyškově a Brně zaměstnává zhruba 1300 lidí.

"Lokalita Šternberk se prodává a k datu prodeje tam naši zaměstnanci už nemohou být. Musíme proto zhruba 120 zaměstnancům dát výpověď," uvedl Veřmiřovský. Chystané propouštění vedení VOP CZ projednalo s odbory a výpovědní lhůta skončí v závěru března. "Do té doby lidé budou zaměstnanci podniku. Je možné, že někteří kvůli nedostatku práce zůstanou se sto procenty mzdy doma," podotkl Veřmiřovský.

Propuštění zaměstnanci šternberského závodu VOP CZ dostanou odstupné od tří do pěti měsíčních platů. "Je o ně postaráno v průměru do konce července," uvedl Veřmiřovský. Některé propuštěné pracovníky by podle něj mohl zaměstnat nový majitel šternberských opraven, jehož jméno má být známo na konci ledna.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK