SPP CZ podle prvních odhadů letos vzrostl obrat na 4,5 mld.

31.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 31. prosince (ČTK) - Plynárenské společnosti SPP CZ podle prvních odhadů letos vzrostl obrat o zhruba miliardu na 4,5 miliardy korun. Vyplývá to z informací, které zástupci společnosti poskytli ČTK.

"Celková hodnota roční obratu bude záviset zejména na výsledku dodávek zemního plynu v listopadu a prosinci u segmentu konečných zákazníků. Pro tyto měsíce je charakteristické, že spotřeba zemního plynu je zejména u většiny teplárenských společností závislá na venkovních teplotách," uvedl obchodní ředitel SPP CZ Vlastimil Vaníček.

Do seznamu kontraktů si společnost připsala před koncem letošního roku další zákazníky. Vyhrála výběrové řízení na dodavatele zemního plynu pro společnost TEPLO T, která zásobuje město Tišnov a desítky organizací v Jihomoravském kraji.

Již dříve získala zakázku pro strojírenský ŽĎAS, a.s. Plyn bude dodávat v příštím roce i brněnským teplárnám.

SPP CZ je dceřinou firmou Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), k dispozici tak má skladovací kapacity v ČR a na Slovensku. Většinu akcií SPP vlastní slovenský stát. Slovenská vláda v polovině prosince schválila prodej 49procentního podílu ve společnosti české firmě Energetický a průmyslový holding (EPH). Cena nebyla zveřejněna, podle zdrojů agentury Reuters by ale mohla činit až 2,5 miliardy eur (asi 63,2 miliardy Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK