Vláda zřejmě podpoří senátorskou novelu zákoníku práce

09.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. ledna (ČTK) - Vláda dnes na svém zasedání zřejmě podpoří senátorskou novelu zákoníku práce, která opět zavádí možnost uzavírat pracovní poměr na dobu určitou opakovaně bez časových omezení. Doporučilo to mimo jiných ministerstvo práce a sociálních věcí. Staronová pravidla by podle novely, kterou připravili senátoři z vládní ODS a opoziční ČSSD, měla platit jen pro určitý okruh pracovníků, zejména sezonních zaměstnanců v zemědělství nebo ve stavebnictví.

Kabinet se bude rovněž zabývat nápravou nedostatků při vyplácení evropských dotací na zlepšování kvality života na venkově. Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) loni oznámil, že Státní zemědělský intervenční fond neoprávněně vyplatil více než osm milionů korun, což představovalo 2,8 procenta kontrolovaného objemu dotací.

Ministr dopravy Zbyněk Stanjura (ODS) dnes požádá vládu o roční odklad vyhodnocení stavby jihozápadní části pražského okruhu. Kontroverzní stavba, na které Ředitelství silnic a dálnic podle NKÚ utratilo protizákonně téměř šest miliard korun, zatím nemá schválenou výši evropských dotací.

Na stole budou mít ministři i informace o průběhu a výsledcích 11. Valného shromáždění Mezivládní organizace pro mezinárodní železniční přepravu nebo informace o zadávání nadlimitní veřejné zakázky služeb informačních technologií v provozu ministerstva v letech 2012 až 2013.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK