Empresa Media má zájem o převzetí televizí Pětka a Metropol

09.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. ledna (ČTK) - Vydavatelství Empresa Media, které ovládá podnikatel Jaromír Soukup, má zájem o koupi společnosti Metropol Production, pod kterou patří provozovatel televizí Pětka a Metropol. Hospodaření a stav firmy Metropol Production nyní Empresa Media analyzuje. Vydavatelství, které loni koupilo většinový podíl v provozovateli celoplošné televize TV Barrandov, to dnes sdělilo ČTK.

Empresa Media vyslala do vedení Metropol Production svého zástupce. Ten bude podle sdělení firmy "odpovídat za provedení detailní analýzy aktuální kondice firmy a současně se bude konzultačně podílet na řízení společnosti do doby ukončení due diligence".

Vysílání televizí Metropol a Pětka loni na podzim přestal financovat podnikatel Luboš Měkota, protože policie obstavila jeho majetek. Provozovatel obou televizí od té doby hledal investora. Od konce loňského roku je podle obchodního rejstříku jediným členem představenstva společnosti Metropol Production Jan Mrázek.

Televize Metropol zahájila vysílaní prostřednictvím kabelových firem jako ryze pražská stanice v roce 2010, od předloňského srpna je dostupná ve třetím digitálním multiplexu. Televize Pětka zaměřená na zábavní pořady vstoupila na český trh v půlce loňského října.

Empresa Media vydává mimo jiné časopisy Týden, Instinkt a Sedmička a jejich internetové verze. Soukup vlastní i mediální agenturu Médea Group.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK