Pražský dopravní podnik dohodl změnu smlouvy na SMS jízdenky

16.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. ledna (ČTK) - Pražský dopravní podnik se dohodl s firmou Erika (dříve Crowsnest) na změně kritizované smlouvy na SMS jízdenky. Ze smlouvy byla odstraněna část, která umožňovala automatické prodloužení kontraktu o dalších deset let. Informovali o tom dnes zástupci dopravního podniku. Obě strany se podle podniku dohodly také na tom, že budou jednat o ceně a o možném snížení provize mobilních operátorů.

Automatické prodloužení smlouvy na SMS jízdenky bylo dosud možné vždy, když jedna ze smluvních stran s prodloužením souhlasila. Kontrakt je podle podniku nyní možné prodloužit o pět let a jen v případě, když budou souhlasit obě strany.

"Jsem rád, že se nám podařilo narovnat smluvní podmínky tak, jak je to dnes v podnikání běžné. Smlouva končící k 30. 6. 2018 bude prodloužena pouze tehdy, pokud obě strany sdělí, že mají zájem," uvedl ředitel dopravního podniku Milan Křístek. Podle Křístka firma Erika také slíbila, že bude jednat s mobilními operátory o snížení jejich provize.

Smlouvu na SMS jízdenky, kterou uzavřelo minulé vedení podniku, prověřovala loni právní analýza advokáta Václava Lásky. Podle analýzy byla smlouva nevýhodná.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK