Celníci zajistili v Rozvadově 10 tun tabáku, zřejmě nezdaněného

16.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Rozvadov (Tachovsko) 16. ledna (ČTK) - Deset tun tabáku, zřejmě nedaněného, zajistili celníci v Rozvadově na Tachovsku. Únik na spotřební dani by činil 16,2 milionu korun. Celní technická laboratoř ale ještě musí potvrdit, že jde o tabák ke kouření. ČTK to řekla mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj Jitka Blahutová.

"Na dálnici u hraničního přechodu Rozvadov ve směru do Německa zastavili kamion s německou SPZ, který, jak ukázala následná kontrola, přepravoval 9900 kilogramů tabáku, z něhož pravděpodobně nebyla zaplacena spotřební daň," uvedla. Z přepravního listu nebylo podle mluvčí zřejmé, jaké zboží kamion veze. Proto se celníci rozhodli náklad důkladně prohlédnout v kontrolní hale. Celkem 99 kartonových krabic obsahovalo nařezaný tabák. "Doklad prokazující zdanění zboží řidič ani spolujezdec k zásilce nepředložili. Odesilatelem tabáku měla být podle nákladního listu česká firma, která je v likvidaci," dodala.

Celní správa zjišťuje další souvislosti podezřelé transakce. Tabák i kamion celní správa zajistila a v dalším řízení se bude rozhodovat o jejich případném zabrání nebo propadnutí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK