Koruna dopoledne stagnovala k euru, vůči dolaru zpevnila

17.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. ledna (ČTK) - Koruna dnes dopoledne stagnovala k euru, vůči dolaru si polepšila. Kolem 10:15 k euru proti středě ztratila haléř na 25,55 Kč/EUR. Vůči dolaru zpevnila o šest haléřů na 19,15 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Česká měna k euru během ranních hodin stagnovala a obchodovala se zatím převážně v blízkosti 25,55 Kč/EUR. Ve středu si připsala mírné zisky a ani během dnešního dne nelze vyloučit, že si vůči euru dále mírně polepší, uvedl analytik společnosti Akcenta Miroslav Novák.

"Z domova tu dnes žádné nové zprávy nejsou. Vnější podmínky jsou sice celkově pozitivní, ale koruna se jimi nechá inspirovat jen velmi omezeně," dodal analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Podle Vladimíra Pikory z Next Finance bude koruna ignorovat domácí politickou situaci. Poslance dnes čeká hlasování o nedůvěře vládě, nyní kvůli amnestii. "Nálada na trzích je neutrální. Nicméně nová data z USA by ji mohla zlepšit, protože se nejspíš ukáže oživení USA, což by vedlo k posílení koruny," dodal.

Euro k dolaru kolem 10:15 zpevnilo na 1,3342 USD/EUR. S kurzem podle Vlka opět hýbají komentáře z Evropské unie. Zatímco ve středu kurz negativně ovlivnila poznámka šéfa ministrů financí eurozóny Jeana-Clauda Junckera o nebezpečně silné měně, dnes opačným směrem působí prohlášení německého ministra hospodářství Philippa Röslera.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK