MF loni zvýšilo počet řízení vůči loterijním firmám o pětinu

22.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. ledna (ČTK) - Ministerstvo financí loni zahájilo 655 správních řízení vůči provozovatelům loterií. V meziročním srovnání jde o zhruba pětinový nárůst, když předloni úřad zahájil 535 řízení. Výši uložených pokut za porušení loterijního zákona MF loni zdvojnásobilo na 22,8 milionu korun. Ministerstvo o tom dnes informovalo v tiskové zprávě.

Ministerstvo financí očekává, že nárůst řízení i uložených pokut bude pokračovat i v letošním roce. Od 1. ledna byl totiž převeden státní dozor pod Specializovaný finanční úřad s celostátní působností. "Očekávám, že tento krok přispěje k ještě vyšší výkonnosti při postihování těch, kteří porušují loterní zákon. Důraz bude kladen také na kontrolu správné výše odvodů z loterií, a to ve spolupráci s jednotlivými správci daně," uvedl ministr financí Miroslav Kalousek.

Nejčastěji zjištěné kategorie nedostatků shledaných státním dozorem v roce 2012 Počet Nepřítomnost odpovědné osoby oprávněné jednat s orgánem státního dozoru 110 Nezajištěn dozor osobou odpovědnou za zákaz vstupu osob mladších 18 let 95 Nevyvěšení herních plánů 78 Neoznačená provozovna (chybějící název, adresa a jména osoby odpovědné za řádný provoz na vstupu) 55 Nenahlášení odpovědné osoby (případně změny v odpovědné osobě) orgánu státního dozoru 52 Chybějící technická blokace herního zařízení v místě se zvláštním provozním režimem 44 Provozování před nabytím právní moci rozhodnutí 39 Neplatná registrační známka na technickém zařízení (TZ) 38

Zdroj: MF

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK