ÚOHS: United Energy může ovládnout PRVNÍ MOSTECKOU, a.s.

24.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 24. ledna (ČTK) - United Energy může ovládnout PRVNÍ MOSTECKOU, a.s., která za zabývá zejména provozem, správou a údržbou tepelných zařízení na území města Mostu. Spojení firem povolil bez podmínek Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Rozhodnutí je pravomocné, řekl dnes ČTK předseda úřadu Petr Rafaj.

Podle dostupných informací dosud v První mostecké měla United Energy 47 procentní podíl. Druhým největším akcionářem s 37 procenty bylo město Most. Zbytek měly dvě fyzické osoby. Nově má podle oznámení ÚOHS United energy společnost kontrolovat "výlučně".

"Fúze nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže," uvedl dnes Rafaj.

První mostecká se podle svého webu stará o osm desítek výměníkových stanic, zhruba třicet kilometrů průlezných i neprůlezných topných kanálů a čtrnáct kilometrů kolektorů inženýrských sítí. Další činností firmy je správa nebytových prostor. Mezi ně patří především chráněná parkoviště a garáže, které vznikly v uvolněných prostorách modernizovaných výměníkových stanic. První mostecká měla v roce 2011 výnosy přes půl miliardy korun, vydělala po zdanění 1,5 milionu korun.

United Energy je dceřinou firmou Energetického a průmyslového holdingu (EPH). EPH vlastní finanční skupiny PPF, J&T a podnikatel Daniel Křetínský. Holding působí v odvětví těžby uhlí či výroby elektřiny a tepla. V roce 2011 vykázal holding provozní výsledek před zdaněním a odpisy (EBITDA) 7,2 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK