Soud nařídil dočasné zastavení restrukturalizace automobilky PSA

29.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 29. ledna (ČTK) - Pařížský soud nařídil dočasné zastavení restrukturalizace francouzského výrobce automobilů PSA Peugeot Citroën, která zahrnuje zrušení 8000 pracovních míst. Informovaly o tom dnes agentury Reuters a DPA.

Podle francouzských médií vyzvali soud k tomuto kroku odboráři z divize automobilových součástek Faurecia, kteří tak chtějí zajistit dostatečný prostor pro jednání.

Společnost PSA uvedla, že bude s odbory o plánu na snížení počtu zaměstnanců nadále jednat, ačkoli soudní rozhodnutí může pozdržet jeho realizaci. Firma původně doufala, že restrukturalizační program dokončí v únoru nebo březnu.

Soud zastavil restrukturalizaci do doby, než automobilka dokončí rozhovory se zaměstnanci dvou závodů patřících do divize Faurecia. Firma PSA uvedla, že tyto rozhovory bez odkladu zahájí.

Celosvětový prodej automobilky PSA Peugeot Citroën se v loňském roce kvůli slabé poptávce v Evropě propadl o 16,5 procenta na 2,97 milionu vozů. PSA Peugeot Citroën je po německém Volkswagenu druhým největším výrobcem aut v Evropě. Firma působí také v České republice, kde má společný podnik TPCA s japonskou automobilkou Toyota.

pmh vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK