Hamé loni vzrostly tržby o desetinu na 5,8 miliardy korun

27.02.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. února (ČTK) - Potravinářské společnosti Hamé loni meziročně vzrostly tržby o 10,5 procenta na na 5,8 miliardy korun. Zatímco v České republice klesly o pět procent, zahraničním dceřiným společnostem se tržby zvýšily o desítky procent. Nejvýraznější nárůst vykázalo Rumunsko. Na tiskové konferenci to dnes uvedl generální ředitel společnosti Martin Štrupl.

Tuzemské závody se na loňských tržbách podílely ze 48 procent. Rumunské pobočce Hamé loni vzrostly tržby o 43 procent, na Ukrajině se zvýšily o 39 procent, v Rusku o 22 procent. "Samozřejmě rosteme tam z jiných tržních podílů než v České republice," podotkl Štrupl, který očekává v těchto zemích výrazný růst prodeje také v dalších letech. Takřka 40 procent veškerého prodaného zboží představovaly masné výrobky.

Výroba skupiny Hamé je soustředěna do sedmi výrobních závodů v Česku a do jednoho v Rusku a v Rumunsku. Firma loni vyrobila v Česku a zahraničí více než 90.000 tun potravinářských výrobků.

Loni zaměstnávala skupina v průměru 2379 lidí, zhruba o pět desítek méně než v roce 2011. Hamé od roku 2008 vlastní islandská společnost Nordic Partners.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK