Pražská burza v souladu s hlavními trhy dále rostla

06.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. března (ČTK) - Pražská burza dnes v souladu s hlavními trhy rozšířila předchozí zisky. Hlavní index PX přidal 1,20 procenta na 1029,17 bodu. Posílila většina titulů, nejvíce Komerční banka. Nejvýrazněji poklesly akcie Erste Group Bank, vyplývá z výsledků burzy.

"Hlavní akciové indexy dnes pokračují v růstu a vylepšují tak svá několikaletá maxima, v případě amerického indexu Dow Jones dokonce historický rekord. Dobrou náladu dnes podpořily údaje z amerického trhu práce, když soukromí zaměstnavatelé v USA vytvořili více pracovních míst, než se čekalo," uvedl Josef Němý z Komerční banky.

Pražská burza překoala většinu okolních trhů. Akcie Komerční banky rozšířily předchozí zisk o 3,03 procenta na 4080 korun. Cenné papír Erste naopak část předchozích výrazných zisků zkorigovaly a uzavřely levnější o 1,54 procenta na 647 korunách. Akcie pojišťovny VIG stouply o 2,96 procenta na 998,70 koruny.

Akcie operátora Telefónica O2 stouply o 2,75 procenta na 325,50 koruny. Titulu podle Němého začalo pomáhat spuštění druhého kola zpětného odkupu vlastních akcií.

Na výrazný předchozí růst navázaly akcie Fortuny a posílily o 1,27 procenta na 91,90 koruny. Firma bude ve čtvrtek informovat o loňském hospodaření. "Od výsledků Fortuny za rok 2012 očekáváme zlepšení provozních čísel díky růstu segmentu sportovních sázek a nižší ztrátě loterijního projektu. Čistý zisk by však kvůli zvýšení daní mohl meziročně mírně klesnout na necelých 13 milionů eur," uvedl Němý.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK