Akcie v USA díky zprávě z trhu práce dál rostou

08.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 8. března (ČTK) - Americké akcie v polovině dne pokračovaly v mírném růstu, část počátečních zisků ale smazaly. Wall Street podpořila příznivá zpráva z amerického trhu práce, později jej ale podkopal výprodej bankovních akcií.

Dow Jones, který v úterý překonal dosavadní rekord z října 2007 a od té doby dál roste, v newyorské poledne vzrostl o 0,4 procenta na zhruba 14.380 bodů. Širší index S&P stoupl o 0,3 procenta na 1548 bodů a je asi jedno procento od svého rekordu na 1565 bodech. Ukazatel technologického trhu Nasdaq Composite Index posílil o čtvrt procenta na 3240 bodů.

Akciové indexy začaly růstem o zhruba půl procenta. Podpořila je zpráva, podle níž míra nezaměstnanosti ve Spojených státech se v únoru snížila na 7,7 procenta z lednových 7,9 procenta, minimum od prosince 2008. V ekonomice vzniklo 236.000 nových pracovních míst, mnohem více než se čekalo.

Později část zisků vymazal sestup akcií finančního sektoru. Investoři si vybírali část čtvrtečních zisků poté, co americká centrální banka podle očekávání oznámila, že největší banky mají dostatek kapitál, aby vydržely případný výrazný ekonomický pokles.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK