Vydavatelství Mladá fronta převzalo vysílání TV Metropol

11.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. března (ČTK) - Vydavatelství Mladá fronta (MF) přebralo vysílání TV Metropol. Firma už zahájila výrobu nových pořadů, které chce představit v nejbližších dnech. ČTK o tom dnes informovala mluvčí MF Pavlína Míčová. TV Metropol v souvislosti s finančními problémy společnosti Metropol TV nyní vysílá jen smyčku reprízovaných pořadů. Do portfolia firmy patřila i TV Pětka, která byla spuštěna loni v říjnu a začátkem letošního února vysílání ukončila.

Programová skladba TV Metropol podle MF zůstane zachována a bude se nadále zaměřovat na zpravodajství, publicistiku a dokumentární pořady. Nové pořady chce vydavatelství podpořit kompletní marketingovou kampaní a speciální promoakcí. Signál Televize Metropol pokrývá celou Prahu a 65 procent Středočeského kraje, což představuje zhruba 2,2 milionu obyvatel ČR.

MF se kromě vydávání knih a časopisů soustředí také na online a mobilní tituly se zaměřením na zpravodajství, odborný segment i life-style. "Pracujeme s těmi nejlepšími odborníky v řadě segmentů. To samo o sobě dává velmi dobrý základ k dalšímu rozvoji televizní stanice," řekl generální ředitel vydavatelství David Hurta.

MF je tak dalším vydavatelstvím, které má ve svém portfoliu televizní stanici. Konkurenční mediální skupina Mafra vydávající MF Dnes či Lidové noviny vlastní hudební Televizi Óčko. Společnost Empresa Media, která vydává časopisy Instinkt či Týden, pak loni v září koupila TV Barrandov.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK