Řetězec Tesco spustí v létě virtuálního mobilního operátora

14.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. března (ČTK) - Maloobchodní řetězec Tesco ve spolupráci s operátorem Telefónika spustí letos v létě na českém trhu virtuálního operátora Tesco Mobile. Tesco to dnes uvedlo v tiskové zprávě. V Česku funguje zatím jediný virtuální operátor BLESKmobil, zájem o vstup na trh mají ale i další firmy. Své plány dnes předsatvily i alternativní dodavatel energií Centropol Energy a vydavatelství Mafra.

Joint venture má těžit ze zkušeností z jiných zemí, kde Tesco a O2 spolupracují. Tesco Mobile již požádalo telekomunikační úřad o licenci. Nový virtuální operátor chce výrazně posílit konkurenční prostředí a rozšířit současnou nabídku mobilních služeb na českém trhu.

"Dnes jsme udělali klíčový krok na cestě s cílem poskytnout českým zákazníkům další z řady inovativních služeb, které znají ze zahraničních trhů," uvedl generální ředitel společnosti Tesco v ČR David Morris. Tesco Mobile má podle něj nabízet jednoduché a srozumitelné služby za výhodnou cenu. Tomu má odpovídat i nabídka služeb. Řetězec chce klienty virtuálního operátora nalákat hlavně z řad svých zákazníků. SIM karty bude prodávat 232 obchodů Tesco, k dostání budou také v e-shopu řetězce.

"Zákazníkům Tesco Mobile nabídneme stejně kvalitní telekomunikační síť, jaká je k dispozici zákazníkům O2," uvedl ředitel pro strategii a rozvoj podnikání O2 Felix Geyr.

V Tesco Mobile drží stejný podíl Tesco Stores a Telefónica Czech Republic.

Vznik virtuálních operátorů částečně uspíšila aktivita Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ), který chce pro mobilní firmy v rámci regulace mobilního trhu zavést povinnost zveřejnit velkoobchodní nabídku. Povinnost pustit do svých sítí nové hráče budou mít po chystané aukci také kupci kmitočtů pro sítě nové generace LTE. Virtuální operátoři většinou přináší nižší ceny a jednoduchou nabídku služeb. Například BLESKmobil na podzim snížil cenu volání z předplacené karty na polovičních 2,50 Kč za minutu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK