V Chebu se bude dražit Tatra a.s. , vyvolávací cena je 200 mil Kč

15.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


 Za vyvolávací cenu zhruba 200 milionů korun se dnes bude v Chebu dražit automobilka Tatra. Slavného výrobce nákladních automobilů poslala do dražby společnost Composite Com, které Tatra dluží zhruba 650 milionů Kč. Společnost chce v dražbě uspokojit své pohledávky a očekává od ní, že přivede do Tatry kapitálově silného vlastníka.

 

Tatra ještě ve čtvrtek čelila i návrhu na insolvenci, která by dražbu zrušila. Krajský soud v Ostravě ale návrh zamítl. Aby Tatra předešla insolvenčním návrhům, složila do úschovy soudu přes 328.000 korun, které by měly uspokojit pohledávky vůči třem firmám, které by se mohly insolvence domáhat.

Podle generálního ředitele Tatry Ronalda Adamse nemá dražba negativní vliv na chod podniku. Firma vyrábí a má zakázky na měsíce dopředu.

Společnost Composite Com je personálně propojena přes Jaroslava Strnada se zbrojařskou firmou Excalibur Army. Strnad koupil začátkem března od armády šternberský závod vojenských opraven VOP CZ, za který státu zaplatil 152 milionů korun.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK