Kopřivnická Tatra a.s. se v dražbě prodala za 176 mil korun

15.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Cheb 15. března (ČTK) - Kopřivnická automobilka Tatra byla dnes v dražbě v Chebu prodána za 176 milionů korun. Podnik vydražila společnost TRUCK DEVELOPMENT. Hodnota Tatry byla k dnešnímu dni stanovena na 1,765 miliardy korun, její závazky činily 1,5 miliardy korun. Vyvolávací cena byla 175,135 milionu. Dražby se zúčastnil jediný dražitel.

"Podnik chceme převzít v pondělí, nebo v úterý. Nepředpokládáme žádné propouštění a chceme zachovat výrobu v současném rozsahu," řekl ČTK předseda představenstva Truck Development Marek Galvas. Velikost firmy a výrobní zaměření nekomentoval, slíbil, že vydá tiskové prohlášení v příštím týdnu.

Slavného českého výrobce nákladních automobilů poslala do dražby společnost Composite Com, které Tatra dluží asi 650 milionů Kč. Společnost chce v dražbě uspokojit své pohledávky a očekává od ní, že přivede do Tatry kapitálově silného vlastníka.

Podle mediálního zástupce společnosti Composite Com Andreje Čírtka byla dnešní dražba zřejmě vůbec první, kdy se touto variantou řešilo vypořádání pohledávky u takto velké firmy. Zároveň vyloučil, že by firma Composite Com měla sama zájem do podniku vstoupit. "Chceme jen uspokojit naši pohledávku a toto je nejrychlejší cesta," uvedl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK