Česká cestovní kancelář Best Choice vyhlásila úpadek

06.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. srpna (ČTK) - Česká cestovní kancelář Best Choice vyhlásila úpadek. V zahraničí má maximálně 15 klientů, kteří mají uhrazené zpáteční letenky a dokončí pobyt v Tunisku v řádném termínu do konce tohoto týdne. ČTK o tom dnes informovala Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA). Česká pobočka CK Best Choice zkrachovala poté, co v pátek vyhlásila úpadek její mateřská společnost se sídlem v Bratislavě Best Reisen - Best Choice. Letos v ČR vyhlásily úpadek čtyři cestovní kanceláře.

Podle vyjádření cestovní kanceláře na jejích webových stránkách byla důvodem úpadku dlouhodobě klesající poptávka po zájezdech. CK se zaměřovala na letecké zájezdy do Egypta, Tuniska a Turecka. Klientů v zahraničí se úpadek podle CK nijak nedotkne a nebude nutné je repatriovat pojišťovnou.

Prodaných cestovních smluv na zájezdy, které se nebudou realizovat, je několik desítek. Pojistný limit Best Choice je 30 milionů korun a postačí pro stoprocentní pokrytí nároků klientů. Zaměstnanci cestovní kanceláře nyní obvolávají klienty a informují je, jak mají postupovat. Klienti se nyní musí obrátit na slovenskou pojišťovnu Kooperativa, kde naleznou žádost pro uplatnění nároku na náhradu škody.

Slovenská Best Reisen - Best Choice patřila na Slovensku mezi středně velké, dlouholeté cestovní kanceláře. Její pobočka v Česku se řadí mezi menší touroperátory.

V České republice nyní působí okolo 986 cestovních kanceláří, které v loni na tuzemském trhu prodaly dva miliony zájezdů. Letos již zkrachovaly CK Bolero tours, Partner Alivia a CK Honza service.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK