KBC přešla ve 2. čtvrtletí do zisku, na českém trhu zisk klesl

08.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brusel 8. srpna (ČTK) - Belgická bankovní a pojišťovací skupina KBC se ve druhém čtvrtletí i za celé pololetí vrátila z loňské ztráty do zisku a její výsledek byl díky výkonu domácích aktivit lepší, než se čekalo. Zisk v Česku, kde KBC vlastní banku ČSOB, proti loňsku mírně klesl, sdělila dnes společnost.

Celkový čistý zisk KBC dosáhl 517 milionů eur (13,4 miliardy Kč) proti ztrátě 539 milionů eur před rokem. Analytici podle ankety agentury Reuters odhadovali výsledek 372 milionů eur. V prvním čtvrtletí vytvořila KBC zisk 520 milionů eur a za celé pololetí vydělala 1,04 miliardy eur proti ztrátě 160 milionů eur v prvním pololetí minulého roku.

Výsledek belgické divize vzrostl o více než dvě třetiny. Posílil jej růst příjmů z poplatků a provizí a výrazné zvýšení hodnoty finančních nástrojů jako derivátů.

Z bankovních a pojišťovacích aktivit na českém trhu vytvořila KBC zisk 146 milionů eur, což bylo o osm procent méně než o rok dříve, ale deset procent nad úrovní prvního čtvrtletí. Za celé první pololetí zisk v ČR klesl o 12 procent na 279 milionů eur. Podle skupiny měla česká divize proti prvnímu čtvrtletí mírně nižší příjmy z poplatků a provizí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK