Polský operátor Netia se zajímá o převzetí společnosti GTS

08.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Varšava 8. srpna (ČTK) - Polská telekomunikační skupina Netia se zajímá o převzetí telekomunikační společnosti GTS Central Europe, která má sídlo v Polsku a působí i v České republice. Oznámil to dnes výkonný ředitel Netie. Polský telefonní operátor by případnou transakcí pokračoval ve svých nedávných akvizicích jiných regionálních rivalů, napsala agentura Reuters.

"GTS pro nás vždycky byla zajímavou společností k převzetí," uvedl šéf Netie Miroslaw Godlewski. "Zajímáme se o její koupi," řekl také, bližší podrobnosti ale podle Reuters nesdělil.

GTS Central Europe je předním poskytovatelem řešení založených na infrastruktuře v zemích střední a východní Evropy. Vlastní a provozuje rozsáhlou optickou síť a datová centra pokrývající celý region. V České republice, Polsku, Maďarsku, na Slovensku a v Rumunsku provozuje lokální sítě. Celkově má téměř 40.000 zákazníků.

Server TMT Finance na začátku srpna uvedl, že jediným zbývajícím zájemcem o majetek společnosti GTS Central Europe je zřejmě německý operátor Deutsche Telekom. Server tehdy s odvoláním na zdroje napsal, že několik jiných uchazečů se ze soutěže stáhlo. Netia údajně na nabídce na převzetí polských aktiv GTS pracovala, ale nakonec ztratila zájem.

V minulosti se hovořilo také o dalších zájemcích o aktiva GTS, například o turecké společnosti Turk Telekom. O českou divizi GTS se podle nejmenovaného zdroje Reuters zajímala investiční skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera.

Netia nyní do svých aktivit začleňuje místní konkurenční společnosti Dialog a Crowley Group, které převzala.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK