Akcie v USA dál klesají, míří k největší týdenní ztrátě od června

09.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 9. srpna (ČTK) - Americké akcie v první polovině dnešního obchodování opět mírně oslabovaly a jejich hlavní indexy směřují k nejhorší týdenní ztrátě od letošního června. Investoři v situaci, kdy jsou indexy stále blízko rekordních úrovní, podle analytiků nemají důvod vrátit se k nákupům.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) oslaboval o zhruba 0,75 procenta a nacházel se blízko 15.382 bodů. Širší index S&P 500 ztrácel 0,4 procenta na 1690 bodů, zatímco úhrnný index technologického trhu Nasdaq byl se ztrátou asi čtvrtiny procenta kolem 3660 bodů.

Akcie tento týden s výjimkou čtvrtka klesaly a sestupovaly z rekordů, kterých dosáhly v závěru minulého týdne. Vedle vybírání zisků z červencového vzestupu trh oslabovaly obavy, že americká centrální banka (Fed) začne omezovat svou měnovou politiku na podporu ekonomiky. Investoři také s odezněním firemních výsledků za druhé čtvrtletí nemají pobídky k dalším nákupům a čekají na nové katalyzátory.

"Je to velmi klidné, trh jen zpracovává poslední vývoj a vyčkává. Nic dramatického nečekám," řekl agentuře Reuters manažer bostonské společnosti Pioneer Investment Management John Carney.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK