CK registrují první storna zájezdů do Egypta, zájem ale neklesá

15.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. srpna (ČTK) - Cestovní kanceláře kvůli nepokojům v Egyptě registrují první storna pobytových zájezdů k Rudému moři, zájem lidí o last minute zájezdy do egyptských letovisek ale neklesá. CK Fischer umožní klientům, kteří si již zájezd zakoupili, bezplatnou výměnu destinace. Některé CK zvažují i omezení kapacity letů do Egypta. Vyplývá to z ankety ČTK mezi touroperátory. Z egyptské Hurgady je hlášen první mrtvý.

"Vzhledem k napjaté situaci v Egyptě přistupuje cestovní kancelář Fischer k mimořádnému opatření. Klientům, kteří již mají zakoupený zájezd do této země s odletem do 31. srpna, umožníme bezplatnou změnu destinace," řekl ČTK mluvčí CK Jan Osúch.

Firo tour registruje od středy dva požadavky na zrušení koupeného zájezdu do Egypta. Klienty vozí pouze do středisek Hurgada a Marsá Alam, kde je situace klidná. Zrušeny jsou fakultativní výlety do Káhiry, Luxoru a Asuánu a noční výlety. "Bude-li poptávka klesat, zvážíme dočasné snížení kapacity letů do Egypta," řekla ČTK mluvčí CK Pavlína Pešová.

"Klienti se na situaci ptají a zaznamenali jsme pouze několik žádosti o změnu termínu či destinace. Na poptávku současná situace zatím nemá vliv," uvedl marketingový ředitel CK Čedok Tomáš Brejcha.

Podle serveru Dovolena.cz se aktuální situace v Egyptě na poptávce neprojevila. "V případě, že se nebezpečí přesune i do turistických letovisek, budeme okamžitě reagovat. V současné chvíli máme zprávy, že naši partneři ruší převážně poznávací zájezdy, které mají za cíl cesty problematická města," uvedl produktový manažer serveru Petr Pěcha.

"Jsou zrušeny fakultativní výlety, ale klientům to nevadí a užívají si dovolenou u moře a zůstávají v resortech," popsal současnou situaci v letoviscích marketingový ředitel CK Alexandria Petr Šatný.

Nepokoje v Egyptě se nevyhnuly ani turistickému letovisku Hurgada. Byl při nich zabit jeden člen islamistického Muslimského bratrstva. S odvoláním na bezpečnostní zdroj o tom dnes informovala agentura DPA. Střet mezi policisty a islamisty se odehrál v centru města, ne u hotelů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK