ČSA by mohly začít přímo létat do Japonska

15.08.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. srpna (ČTK) - České aerolinie by mohly v zimní sezoně začít přímo létat do Japonska. Firma připravuje otevření jedné až dvou přímých linek na Dálný východ. Spolupracovat přitom chce s minoritním akcionářem Korean Air. Uvedla to v tiskové zprávě.

"Další detaily k novým destinacím zveřejníme až po obdržení všech nezbytných povolení od příslušných úřadů v daných zemích," uvedl výkonný ředitel pro obchod a marketing Jiří Marek. Podle něj je to součást strategie orientovat se na východní trhy a jejich propojování s ČR a západní Evropu.

V nadcházející zimní sezoně ČSA meziročně mírně posílí pravidelné spoje zejména do Ruské federace. Nejen letošní novinka, linka do Permu, ale i spoje z Prahy do Nižného Novgorodu, Petrohradu nebo z Karlových Varů do Moskvy budou navýšeny o nové frekvence. Meziročně více frekvencí přidají také na linkách do Milána, Paříže, Stockholmu nebo Ženevy. Naopak, kvůli sezonním výkyvům v poptávce společnost meziročně sníží počet letů do Bruselu, Budapešti, Bukurešti, Düsseldorfu nebo Varšavy.

V zimním řádu budou ČSA dál létat do letos otevřených destinací v Curychu, Mnichově, Nice a Soulu. Pravidelné linky do Taškentu a Tbilisi České aerolinie převedou na sezonní operování.

Novou spolupráci na bázi sdílení kódů připravují České aerolinie s Air Europa, která postupně přinese několik nových destinací v karibské oblasti a Jižní Americe. V první fázi se bude jednat o body na Baleárských a Kanárských ostrovech, například Palma de Mallorca, Las Palmas nebo Santa Cruz de Tenerife, ve druhé pak v karibské oblasti a Jižní Americe. Po vzájemné harmonizaci letových řádů budou mít cestující z Prahy jedinečnou možnost jednoduše cestovat do takových destinací jako Cancún, Havana nebo Santo Domingo.

Korean Air má v ČSA podíl 44 procent. Dálkové lety chce firma realizovat prostřednictvím Airbusu A 330, který nahradil dálkovou flotilu strojů A 310.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK